Selecteer een pagina

Wij begeleiden u graag, voor en na een overlijden

Bij overlijden 24/7 bereikbaar

Bij het regelen van een uitvaart komt u voor veel keuzes te staan. Begraven, cremeren of ter beschikking stellen aan de wetenschap? Welke locatie? Wordt het een uitbundige of ingetogen uitvaart? Kerkelijk of juist niet? Wilt u een foto op de rouwkaart, en zo ja welke foto? Wat wordt de tekst in de rouwkaart? Wie wenst u wel en wie niet op de uitvaart? Welke kist gaat het worden? Bloemen, muziek, kleding, catering, gedenksteen…

De zaken die op u af komen na het verlies van een naaste kunnen overweldigend zijn.

Wij begeleiden u daarom graag bij het organiseren van de uitvaart. Voordat een overlijden heeft plaatsgevonden, kunt u daar al met ons over in gesprek. Het kan rust bieden aan degene die gaat overlijden dat hij of zij weet dat de nabestaanden op de hoogte zijn van de laatste wensen. Juist door een wensengesprek* met elkaar en met ons te hebben ontstaat ruimte om de laatste periode met elkaar op een waardevolle manier in te vullen.

Uiteraard staan we ook voor u klaar bij plotseling overlijden of als er door de overledene nooit gesproken is over de laatste wensen.

Nadat de huisarts of de behandelend arts in een ziekenhuis of verpleeghuis de dood heeft vastgesteld, komen wij in beeld. U kunt 7 dagen per week, 24 uur per dag contact met ons opnemen om het overlijden te melden en de vervolgstappen te bespreken. Zodra u het overlijden bij ons heeft gemeld komen wij direct voor u in actie.

Wij denken ook graag met u mee vóórdat het overlijden heeft plaatsgevonden. Hiervoor komen we vrijblijvend langs om uw ideeën en wensen te bespreken. Mocht u het prettiger vinden als het gesprek ergens anders plaatsvindt, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor aan de Papelaan.

Als u zich bij leven wilt voorbereiden op uw overlijden, uw nalatenschap of over uw uitvaart wilt nadenken, maar de stap te groot is om contact met ons op te nemen, kijkt u dan op de website van de Rijksoverheid. Hier krijgt u aan de hand van enkele vragen, inzicht in wat u kunt (laten) regelen voor uw eigen overlijden.

Wat te doen na een overlijden:

  • Bel uw huisarts of de vervangende huisartsdienst (SHR of SMASH)
  • Voorschoten = Huisartsenposten DE LIMES: 088-4274700
  • Wassenaar = SMASH (Stichting Mobiele Artsen Service Haaglanden): 070-3469669
  • Heeft de behandeld arts in het ziekenhuis of zorgcentrum de dood vastgesteld, neemt u dan contact op met Duivenvoorde uitvaartzorg: 071-2032250