Duivenvoorde Uitvaartzorg, deskundig en betrokken.

Nazorg na overlijden en uitvaart

Na een overlijden en na de uitvaart komt er nog een heleboel op de achterblijvende familieleden af. Want hoe gaat het verder en wat komt er allemaal op u af?

Maatwerk is één van onze kernwaarden en dat geldt óók voor onze nazorg!

Uitvaartzekering

Wij helpen u met het innen van de uitvaartverzekering.

Notaris

Wij nemen (desgewenst) contact op met uw/een notaris en leveren de documenten aan waarmee deze het laatste testament kan opvragen of de afgifte van een Verklaring van Erfrecht in gang kan zetten.

Opzegdienst

Het is ook mogelijk om alle opzeggingen en/of overnames van abonnementen en diensten te regelen op één plek. Hiervoor is een speciale website waar u alle opzeggingen/overnames kunt regelen. U kunt hierbij niet alleen denken aan kranten en tijdschriften, maar ook aan lidmaatschappen, energiecontracten, telefoonabonnementen, goede doelen, staatsloterij, social media, ov chipkaart en winkelaccounts (zoals de Bijenkorf en Bol.com).

Hoe werkt het?

U selecteert de juist organisatie en vult de benodigde gegevens in. Wachtwoorden van deze organisaties zijn niet nodig. Daarna worden alle zaken voor u afgehandeld, zowel opzeggingen als overnames. In uw account en in een wekelijkse e-mail ziet u de status en de bevestigingen. Zo is de afwikkeling vanaf nu gemakkelijk en overzichtelijk. Indien u van deze opzegdienst gebruik wilt maken, neemt u gerust contact met ons op zodat wij u kunnen voorzien van inloggegevens.

Inloggen kan via deze link

Overheid

De overheid denkt met u mee bij wat u moet regelen na een overlijden. Vul de vragen in en bekijk wat u moet regelen met de overheid en bij welke instantie u moet zijn: www.rijksoverheid.nl/overlijden

Boedelafwikkeling en goede doelen

Na een uitvaart blijft er vaak een woning achter waarvan voor de inboedel een bestemming gevonden moet worden. Wij kunnen u in contact brengen met (gespecialiseerde) veilinghuizen, opkoopbedrijven en instanties die u kunnen helpen met het leeghalen van de woning. Maar ook met instanties/goede doelen die gebruikte kleding en goederen goed kunnen gebruiken.

Social Media

Het is mogelijk om als nabestaande de social media accounts te laten verwijderen of te veranderen in een herinneringspagina.

  • Facebook: het account kan worden verwijderd of u kunt er een herinneringspagina van maken. Klik hier om beide opties te regelen.
  • LinkedIn: het account kan worden verwijderd. Klik hier voor het formulier om het account te laten verwijderen.
  • Instagram: Indien u het account wilt verwijden, klik hier. Als u het account wil veranderen in een herinneringspagina, klik hier.

Steenhouwer

Wij leggen indien gewenst contact met een steenhouwer die de belettering (en eventueel restauratie) van een grafsteen kan verzorgen of een nieuw monument kan leveren.

Asbestemming

Wij kunnen indien gewenst voor u de as ophalen bij het crematorium of met u meegaan. Daarnaast kunnen wij u informeren over de vele mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de bestemming van de as.

Dankbetuigingen

Wij kunnen u helpen bij het opstellen en versturen van dankbetuigingen, die door dezelfde drukkerij als het rouwdrukwerk zal worden verzorgd.

Rouwverwerking

Wij hebben goede contacten met therapeuten die u kunnen begeleiden tijdens uw rouwproces.

Indien u van onze nazorg gebruik wilt maken, neemt u gerust contact met ons op zodat wij u kunnen helpen en informeren.