Selecteer een pagina

HomeNieuws

Er is misschien meer mogelijk dan u denkt

2 april 2021

Bij het organiseren van een uitvaart moet u veel keuzes maken. Veel mensen denken bij een overlijden aan de zwarte rouwauto, een eenvoudige houten kist, een rouwbrief met een zwarte rand, de uitvaart in een uitvaartcentrum of crematorium en het welbekende plakje cake. Maar er is veel meer mogelijk:

De kist

De eenvoudige houten kist. Vroeger met satijn bekleed, tegenwoordig zijn alle kisten voorzien van strak, ongebleekt katoen. Wist u dat er tegenwoordig veel vaker een laatste groet op de kist wordt geschreven met een stift? Naast de eenvoudige houten kist, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een rietenmand.

Het drukwerk

De traditionele rouwbrief met zwarte rand…het kan nog steeds gemaakt worden maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld een foto of afbeelding op de kaart. Een bijzonder lettertype of de tekst in kleur.

Het rouwvervoer

De zwarte rouwauto komt u in het dagelijkse verkeer nog steeds tegen maar er is meer…zoals de Tesla 100% elektrisch.

De locatie

Bij een locatie denkt iemand gelijk aan een uitvaartcentrum, kerk of crematorium. Maar u kunt ook de uitvaart buiten, thuis of in uw vaste stamkroeg laten plaatsvinden.

De catering

Het plakje cake blijft een optie, maar een heel buffet of uw lievelingstaart is ook te organiseren.
U kent ongetwijfeld ook de traditionele zwarte kraai die de uitvaart samen met u komt organiseren, maar kent u ook de dames van Duivenvoorde Uitvaartzorg?

Kortom: er is van alles mogelijk! Als u het fijn vindt om uw wensen van te voren te bespreken zodat wij met u mee kunnen denken, belt u of mailt u gerust.