Selecteer een pagina

HomeNieuws

Creatief met bloemen

1 april 2022

De lente is begonnen. De zon gaat steeds meer schijnen en alle planten, bomen en bloemen gaan weer groeien en bloeien. Bloemen geven sfeer, vrolijkheid en warmte. Een kist of mand zonder bloemen ziet u niet vaak, het is kil en koud…

Een bloemstuk, losse bloemen, een zelf geplukt tuinboeket of een hele bloementuin op een kist geven een hele andere uitstraling.

Door creatief te zijn met bloemen, tijdens een uitvaart, is er veel meer mogelijk dan alleen een bloemstuk op de kist.

De bloementuin

De bovenkant van de kist is geheel bedekt met bloemen. Een bloemist kan een prachtige bloementuin maken, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met de hortensia’s uit de tuin. Daarmee kunt u de gehele kist bedekken. De koppen van de zonnebloemen verspreiden over de gehele kist heeft ook een hele kleurrijke uitstraling.

Verschillende vormen

Qua vormen is er ook veel mogelijk. Hield de overledene van varen, dan kan er een bloemenanker gemaakt worden of zelfs een echt anker met bloemen er omheen. Een plat bloemenhart of juist een 3D–bloemenhart. Verschillende biedermeiers die aan elkaar verbonden zijn, dit geeft de verbinding in het gezin weer. Een muzieknoot, een boek, een maan, een vlinder…

Vaasjes

In plaats van iedereen een waxinelichtje te geven bij binnenkomst werd er een bloemenvaasje overhandigd. Iedereen kon zijn/haar bloemenvaasje op de kist zetten. Een prachtig gezicht, allemaal kleine vaasjes met kleurrijke bloemen die de kist bedekte.

De losse bloem

Steeds vaker wordt er gevraagd om een losse, onverpakte bloem mee te nemen naar een uitvaart. Waar kunnen die losse bloemen allemaal voor gebruikt worden?

  • De losse bloemen komen in vazen te staan om vervolgens om de kist heen te zetten.
  • De losse bloemen dienen ten teken van een laatste groet. Bij het afscheid nemen legt iedereen een bloem op de kist.
  • Er is een ook bloemenband, bedacht en gemaakt door kunstenares Jantine Kraaijeveld. Het is een op maat gemaakte rouwband, die stijlvol kan worden aangebracht op een open of gesloten kist of mand. De losse bloemen worden door familieleden, vrienden en andere genodigden in de band gestoken. De band is te verkrijgen in verschillende kleuren, modellen en stoffen.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel een ander creatief idee hebben met bloemen voor tijdens de uitvaart dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Want bloemen zorgen voor sfeer, warmte en een klein lichtpuntje…