Duivenvoorde Uitvaartzorg, deskundig en betrokken.

Uitvaartverzorging in Wassenaar

Uitvaartverzorging in WassenaarDuivenvoorde Uitvaartzorg is een kleine lokale uitvaartondernemer, werkzaam in Wassenaar en omliggende gemeenten. Na een overlijden regelen wij, samen met u, de uitvaart. Heeft de overledene gekozen voor een begrafenis of een crematie, of moet u die keuze maken? Integriteit, keuzevrijheid en een persoonlijke begeleiding gedurende de hele periode vormen de kernwaarden van ons aanbod. Een uitvaart wordt van het begin tot het eind door ons begeleid.

Opbaarmogelijkheden in Wassenaar

Opbaren kan thuis of in één van de vele rouwcentra in de regio. Maar het kan ook in een kerk of een andere passende omgeving. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Begraven

Een reden om te kiezen voor een begrafenis kan zijn dat het graf een herdenkingsplekje vormt, waarbij men rust kan vinden en herinneringen kan ophalen.

Voorschoten en Wassenaar hebben meerdere begraafplaatsen: Persijnhof en Rosenburgh zijn gemeentelijke begraafplaatsen, met aparte gedeelten voor diverse geloven, kinderen, algemene- en familiegraven.
Verschillende kerken beschikken over een kerkhof naast de kerk (Dorpskerk Wassenaar, Goede Herderkerk Wassenaar, St. Willibrorduskerk Wassenaar, Laurentiuskerk Voorschoten) Wassenaar beschikt ook over een Joods kerkhof.

Meer over begraven

Cremeren

Sinds 1955 is cremeren ook in Nederland toegestaan. Het aantal mensen dat kiest voor een crematie groeit nog steeds, en ligt op dit moment boven de 60%. In onze regio zijn die getallen lager. Over het algemeen is cremeren goedkoper dan begraven, hoewel de politiek er alles aan doet de prijzen gelijkwaardig te maken, zodat vanuit overtuiging gekozen kan worden, en niet vanuit de financiële aspecten.

Meer over cremeren