Duivenvoorde Uitvaartzorg, deskundig en betrokken.

Praten over ziekte en dood in tijden van Corona

In deze tijd ontstaan er in rap tempo initiatieven om nabestaanden wegwijs te maken in wat wel en niet mag onder de huidige omstandigheden. Daarnaast is het praten over ziekte en dood in deze tijd flink toegenomen.

Als de dood opeens dichtbij komt, wil je misschien in gesprek gaan met degene die ouder wordt of mogelijk (snel) komt te overlijden. Bureau MORBidee, een communicatiebureau dat de dood bespreekbaar maakt, brengt dit jaar een boek uit over ‘praten over de dood’. Een deel uit het boek is gericht op het voeren van gesprekken met mensen die ernstig ziek zijn. Zij geven in deze tijd alvast een samenvatting van dit deel.

Het boekje ‘Praten over ziekte en dood in tijden van Corona’, geschreven door Mariska Overman en Rob Bruntink, geeft tips voor het starten en voeren van gesprekken over het levenseinde. Het is gratis te downloaden via deze link.

Cover - Praten over ziekte en dood in tijden van Corona

Daarnaast is het altijd mogelijk om met ons van gedachten te wisselen over uw eigen wensen omtrent deze onderwerpen. Lees hier meer over een wensengesprek of maak direct een afspraak.