Duivenvoorde Uitvaartzorg, deskundig en betrokken.
Duivenvoorde Uitvaartzorg zorgt voor verbinding op Moederdag

Duivenvoorde Uitvaartzorg zorgt voor verbinding op Moederdag

Zondag 12 mei worden de moeders van Nederland weer in het zonnetje gezet. Met een ontbijtje op bed, geknutselde cadeaus en feestelijke geschenken. Maar er wordt óók stil gestaan bij de moeders die er niet meer zijn.

“De afgelopen jaren merkte ik dat de begraafplaatsen op deze dag drukker bezocht worden dan op een doorsnee zondag” vertelt Dominique de Vries Schultink. “De verbindende factor die een moeder binnen haar gezin heeft, reikt blijkbaar tot over de dood heen. Wij zien op Moederdag veel mensen die het graf van hun moeder komen opfleuren met vrolijke lentebloemen. Dat vond ik een bijzonder gegeven en daaruit werd het idee geboren om op Moederdag de aula van begraafplaats Rosenburgh open te stellen. Niét voor een stemmige herdenking, maar voor een gezellig samenzijn”.

Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om een kopje koffie te komen drinken, waarbij de spreekwoordelijke cake wordt vervangen door andere lekkernijen.

“Het wordt beslist geen trieste bedoeling” vertelt Dominique enthousiast “Integendeel! “Bloemenhuis Duivenvoorden (–géén familie, lacht ze–) heeft bloemen beschikbaar gesteld waarmee iedereen –jong of oud– een bloemstuk kan maken of een boeketje kan samenstellen om op het graf te leggen. Er is een professionele bloembindster aanwezig om je op weg te helpen. Ook is het mogelijk op een houten hart een moederdag-groet te schrijven, kortom: er is voor elk wat wils”

Duivenvoorde Uitvaartzorg wil zo de verbindende rol die moeders hebben, uitdragen. Het begrip “Moederdag” zien ze breed: het kan om een moeder gaan, of grootmoeder, maar ook partners zijn welkom om de moeder van hun kinderen te gedenken. Iedereen –óók wiens moeder geen graf heeft op Rosenburgh– is welkom op dit kosteloze evenement.

“A mother is she who can take the place of all others but whose place no one else can take”.

Locatie: Begraafplaats Rosenburgh
Rosenburgherlaan 5 te Voorschoten

Zondag 12 mei op Moederdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.