Duivenvoorde Uitvaartzorg, deskundig en betrokken.
Afscheidsbeurs Voorschoten

Afscheidsbeurs Voorschoten

Voorschoten – Zaterdag heeft burgemeester Pauline Bouvy-Koene de tweede Voorschotense Afscheidsbeurs geopend. De beurs werd ditmaal in het Bondsgebouw achter de Laurentiuskerk gehouden en stond in het thema ‘Anders Afscheid nemen’

‘Afscheid betekent vaak verdriet om het overlijden, maar het kan ook mooi zijn, het verbindt mensen en het zet je aan het nadenken’, zegt de burgemeester in haar openingswoord. ‘Het is mooi dat mensen op zo’n toegankelijke en laagdrempelige wijze hier in het Bondsgebouw kennis kunnen maken met het thema ‘Anders Afscheid nemen’, de tijd van het kopje koffie en het plakje cake na de begrafenis is voorbij’ Daarna zet de burgemeester op uitnodiging van de organisatie een boodschap op een kist. De kist wordt tijdens de beurs als een soort receptieboek gebruikt, iedere bezoeker mag er iets opzetten.

Eenmaal binnen in de grote zaal van het Bondsgebouw wordt het thema ‘Anders Afscheid nemen’ duidelijk. Er is een groot aanbod van allerlei diensten en producten. Van Nabestaandenzorg, verzekeringen, handgemaakte afscheidsdekens van zijde en wol, legal mediation, grafwerk en een prachtige rietenmand als alternatief voor een houten kist. Bijzonder was ook de lego opstelling van een afscheid. ‘Op deze manier maken wij kleine kinderen vertrouwd met wat er gaat gebeuren als zij binnenkort een afscheid mee zullen maken’, zegt Pauline Baijer van Duivenvoorde Uitvaartzorg. Een bijzonder item op de beurs was wel de beschilderde doodskist bij de stand van Duivenvoorde Uitvaartzorg.  Tatoeëerder Henk Schiffmacher heeft deze bijzondere kist voor zichzelf gemaakt.

Op de facebookpagina https://www.facebook.com/AfscheidsbeursVoorschoten staat informatie over de deelnemers.

Bron: voorschotensekrant.nl